Един ден в Могилица

Прекарайте 24 часа в едно от най-прекрасните села в горното поречие на река Арда, посетете едни от най-запомнящите и спиращи дъха природни и културни забележителности.

09:00

|
Добро утро Могилица

Започнете с Агушевите конаци в село Могилица, до там се стига лесно с кола и там ще научите неща за един от родовете в Могилица и доста за миналото на местното население. След това Ви съветваме да отидете в Народно Читалище Могилица, там ще видите предмети помагащи на местното население да произвеждат най-необходимите неща в ежедневието им и ще се запознаете с културата и миналото им.

Точното местоположение, начините да стигнеш до там, таксите и включените услуги за всяка една забележителност може да видите, като кликнете върху бутона “Проучи” на долните изображения.

Римски

Мост

Читалище

България

Агушевите

Конаци

След като знаете вече доста за миналото на тамошните хора може да обядвате в някоя от механичките там.

|

12:00

|
Обяд
|

14:00

|
Следобяд

Следобяд може да се пуснете на някой от по-сериозните маршрути. Предлагаме ви да посетите Панорамна площадка “Върхът”, има няколко начина да стигнете до там, ще ви оставим сами да изберете любимият вариант. В случай че искате прохлада и изумителни подземни гледки, предлагаме Ви да посетите някоя от пещерите в района, като Ухловица, Надарска, Типеца. Като финал може да посетите някой от лечебните извори в района, да се разхладите и да вземе от нея в бутилки.

Точното местоположение, начините да стигнеш до там, таксите и включените услуги за всяка една забележителност може да видите, като кликнете върху бутона “Научи повече” на долните изображения.

|
Край на ден 1

Пещера

Типеца

Пещера

Ухловица

Панорамна площадка “Върхът”

Лъждата

Лечебен Извор

Продължи да проучваш
women dresed with red traditional rhodope clothes

Изкуство и култура

group of men and kids looking at mountains

Приключения в планината

men in boat in cave

Екстремни преживявания

Бърз достъп