Алпийска Люлка Кале Кошница

Често, щом попиташ възрастните какво най-много обичали да правят в детството си, отговорът е люлеенето. Люлката сякаш ни откъсваше от света за момент, сякаш ни показваше щастието. Ала пораснали не можело да се люлеем вече. Глупости! Ние, родопчани, можем всичко, което сърцето ни поиска. Затова и люлка направихме – люлка за големите деца. Признавам си – само за смелите е, но събереш ли кураж, ще се почувстваш отново дете.

*Люлката се намира при Проходна пещера и представлява въже, пуснато от единия свод на каменния мост, за което те връзват с помощта на удобна „седалка“. След едно леко побутване се озоваваш направо в небесата, а колкото по-далеч стигнеш, толкова по-далеч ти се струва, че е земята под теб.

Къде се намира?

Крепостта се намира 1км преди село Кошница, посока село Могилица, пътят е асфалтов и всяка кола може да стигне до началната точка на маршрута. Точното местоположение на крепостта е: ТУК

Може да оставите колите си: ТУК

Как мога да стигна до там?
Пеша

Денивелация до платформата на вашият скок е 120 метъра, а пътеката е дълга около 1000 метъра. За допълнителен комфорт има изградени беседки и пейки, които ще ви помогнат да преборите разстоянието.

Такси, отстъпки, работно време?

Такси: 10лв на човек.

Минимална група: 4 човека

Посещението на атракцията става с предварителна заявка на телефон: 0878535331

Препоръки

Около крепостта са изградени няколко вишки, идеята им е да са като наблюдателни кули, от всяка една се открива прекрасна гледка към поречието на река Арда и съседното село Кошница. Няма вода по пътя, няма да е лоша идея да си вземете, в непосредствена близост до мястото на което ще оставите колите си, има павилион, от който може да си закупите храна набрана, приготвена, консервирана от местното население.