Пешеходни маршрути

Маршрут “На върха”

Природата изпълва душата ти. Сред хилядите дървета Гледките са удоволствие за очите ти.и цветя наоколо се чувстваш истински щастлив.  И най-добре ще им се насладиш от Панорамната площадка „Върха“.

Маршрут “Падала”

Всеки поне веднъж в живота си трябва да дойде в Родопите. Я да избяга за малко от някъде, я да преживее нещо различно – нещо, ново, непознато, ала най-вече нещо истинско. Знае ли човек – може пък толкова да му хареса, че да му се прииска и да остане за все.

Маршрут “На пътя”

Прекрасен маршрут, всички забележителности са в непосредствена близост до асфалтов път, и пешеходното разстояние е незначително, съветваме всеки който не обича дълги преходи, да посети забележителностите по този маршрут.

Информация за точната локация на забележителностите, как да стигнете до тях, цени и работно време може да видите, като кликнете на бутона долу.

Маршрут “Близо до пътя”

Маршрута комбинира 2 забележителности в близот до пътя, еднакви по трудност и релеф, намиращи се в близост една до друга, разкриват уникални гледки към поречието на река Арда, китните села и махали.

Информация за точната локация на забележителностите, как да стигнете до тях, цени и работно време може да видите, като кликнете на бутона долу.

clif with trees hanging from it

Маршрут “Крепостта-Могилица”

Родопите. Магнетична планина. Завладява всяко сърце със своята природа.

tree on top of a spring sarounded with stones

Маршрут “Извoра на река Арда и Ардин Връх”

Колко прекрасно е само началото на всяко нещо в този свят! Началото на живота, на любовта.., началото на реката. Осъзнаваш, че Родопа не е просто една красива планина и не носи само величието си. Тя е дар. Дар сама по себе си, но и дар като всичко, което дава на хората от недрата на земята й. Ардин връх е най-високият в горното поречие на река Арда, намиращ се точно на границата с Гърция, той разкрива великолепни гледки на околието от гръцка и българска страна.

Маршрут “Карталови Присойки”

Родопите са дар. С хилядите си гледки, оставящи ни без дъх, с десетките си пещери и светилища, разказващи ни истории от далечното минало, с благите си хора, винаги готови да те нагостят…

green mountain view with village houses

Маршрут “Ком”

Много са легендите и преданията за родопския връх Ком – за хора и Богове, за светилища и имане… А на самия връх се е сгушил и те чака малък параклис, за да ти разкаже за традициите и вярата на родопчани. 


Продължи да проучваш

women dresed with red traditional rhodope clothes

Изкуство и култура

group of men and kids looking at mountains

Приключения в планината

men in boat in cave

Екстремни преживявания

Бърз достъп