Карталов камък

Къде се намира?

Карталовия Камък се намира на 10.5км от село Могилица. Горски път минаващ между няколко прекрасни селца, с изградени от камък къщи, води до прекрасна панорамна гледка : ТУК

Как мога да стигна до там?

С кон

От село Могилица може да използвате възможността да си направите разходка с кон. До там може да стигнете с колата си и да я оставите на центъра на селото:

Или от местност “Лучево”, която се намира няколко километъра по близо до надписа

Пеша

Пътя до там е приятен, живописен и обгърнат от растителност, може да се насладите на шумоленето на реката, а и от вятъра побутващ клоните на дърветата.

Такси, отстъпки, работно време?

Такса при посещението на “Карталовия камък” няма, в случай че решите да посетите забележителността с кон, таксата е 50лв на кон при група над 4 човека, маршрута е за напреднали, които могат да яздят самостоятелно. При група от 4 или по-малко, езда не се организира.

Препоръки

Изберете да изминете целият маршрут “Карталови Просойки”, емоциите ще са доста по-наситени, а забележителностите ще се трупат неусетно. За ваше удобство и улеснение, ви препоръчваме туристически гид, който да ви разкаже за мистичните гори, останалите във времето реликви и уникалните творения на природата.