Пещера Надарска

Както повечето пещери в Родопите и Надарска е образувана в мрамори. Тук обаче, карстовите процеси са действали с пълна сила през изминалите хилядолетия. С дължина от едва 55 метра, пещерата се нарежда сред най-богатите на вторични пещерни форми.

Хилядите сталактити и сталагмити, огромните сталактони, красивите драперии… Цялото това изобилие  от калцитни образувания  превръща пещера Надарска в едно красиво подземно царство, което заслужава да бъде видяно!

Къде се намира?

Пещерата се намира на 8км от село Могилица. Пътя до там е предимно асфалтов, но има доста неравности и дупки, за много ниски коли, не се препоръчва. Точното местоположение на пещерата може да видите: ТУК

Началната точка до която може да стигнете с кола е: ТУК

Как мога да стигна до там?

С кон

От село Могилица може да използвате възможността да си направите разходка с кон. До там може да стигнете с колата си и да я оставите на центъра на селото.

Пеша

Пътя до там е приятен, живописен и обгърнат от растителност, с лек наклон подходящ за заслужена разходка в планината, а на края ви чака заслужена награда.

Такси, отстъпки, работно време?

Такси:

Посещението на пещерата е с предварителна резервация, минималната такса за посещение е 50 лв

Група от и над 5 човека заплаща по 10 лв на човек.

Цената включва: беседа и необходимата екипировка.

Конната езда се организира, само при групи над 4 човека, като таксата е 50лв на кон.

Резервации

Посещение на пещерата може да резервирате на номер: 0878588492

Джип може да си резервирате на номер: 0877166886

Конна езда може да се резервира на номер: 0877166886

Препоръки

Изберете да изминете целият маршрут “Карталови Просойки”, емоциите ще са доста по-наситени, а забележителностите ще се трупат неусетно. За ваше удобство и улеснение, ви препоръчваме туристически гид, който да ви разкаже за мистичните гори, останалите във времето реликви и уникалните творения на природата. Какви са задълженията на туристическия гид и с какво може да бъде полезен, вижте тук: