Опознай Могилица с Аделин Голев

“Роден и израснал в Могилица, туристически гид съм от 12-годишен, по-късно завършвам висшето си образование по туризъм и вече съм лицензиран планински водач. Още от малък тая любов към планината и съм предпочитал да прекарвам свободното си време там. Тази любов успешно успявам да предам или посея, на хората решили да разгледат природата с мен. Именно затова работя като планински водач, обичам да се срещам с нови, позитивни хора и да съм навън сред природата. Обичам да показвам интересни места на посетителите на родното ми място, а най-обичам когато се връщат отново, отново и отново.”

Как може всичко да е толкова хубаво
Аделин Голев

Най-добрите предложения

Района на горното поречие на река Арда е изключително обаятелен и има доста забележителности, които заслужават да се посетят, може да се похвалим с доста обекти със световно значение, така с балканско и не малко с международно.

Мойте топ 4 предложения:

Пещера

Ухловица

Пещера

Голубовица

Пещера

Надарска

Агушевите

Конаци

Места които трябва да посетите

Моя 2 дневен маршрут:

При пристигане в петък на обяд, може да посетите първо пещера Ухловица, след това да се настаните в хотела, който сте избрали. На следващия ден, може да атакувате сутринта, Панорамна площадка “Върхат” и следобяд пещера Надарска, или целият маршрут “Карталови присойки”. Следващия ден, сутринта може да се качите на Ардин връх, на обяд да хапнете в комплекс Гераница, а след това да освободите хотелската си стая.

Петък следобяд:

Пещера Ухловица

Събота сутринта:

Панорамната площадка “Върхът”

Събота следобяд:

Пещера Надарска

Неделя сутринта: Ардин връх

Ардин Връх

Петък следобяд:

Пещера Ухловица

Събота сутринта:

Маршрут “Карталови Присойки”

Неделя следобяд:

Ардин връх

С кого трябва да се запознаете

Предвид мястото което посещавате, трябва да се запознаете с ендемитните и реликтни видове разстения, защото природата е приоритет №1. Възрастните хора в селото, имат огромни заслуги за това как изглежда селото в момента, всеки от тях е дал приноса си, някои даже още продължават да го правят, макар и на преклонна възраст. Заслужава си да заговорите някой от местното население, както да се срещните с някой от представителите, като Салих Паша, който съхранява рецепти за производството на млечни продукти на няколко века.

Места са хапване

Механа Аида

Комплекс

Гераница

Дядова Река